HTML

Zöldek Pártja

A 2014-es választásokon célunk, hogy valódi változásokat érhessünk el a természet megóvása és a fenntartható gazdasági fejlődés területén.

Kapcsolat

Kövess a Facebookon!

zoldekpartja.hu

Nincs megjeleníthető elem

Címkék

ács (1) ágfalvi (1) ági (1) alkotmánybíróság (1) Aranytartalék (1) atomerőmű (1) Bajnai (1) balliberális (1) bemutatkozás (1) bokros (1) Bokros (1) célkitűzéseink (1) csendőr (1) D-209 (1) dk (1) élhető demokrácia (1) energiaellátás (1) energiafüggés (1) energiapolitika (1) Engels (1) EU (1) Európa (1) EU irányelvek (1) Farkas Bertalan (1) fenntartható (1) fenntartható fejlődés (1) fidesz (1) GMK (1) gyerekek (1) Gyurcsány (1) gyurcsány (1) határon túliak szavazása (1) határon túli magyarok (1) Horn (1) ideológia (1) IMF (1) képviselőjelölt (1) kóka (1) könyezetvédelem története (1) kopogtatócédula (1) kopogtató cédula (1) környezet (1) környezetvédelem (2) korrupció (1) Kovács Lili (1) kunhalmi (1) lakossági fórum (1) mandátumok (1) Marx (1) MDF (1) medgyessy (1) megszorítások (1) mennyi kerül (1) Mesterházi (1) MNB (1) mszp (2) nemzeti parkok (1) nemzeti park Magyarországon (1) oktatás (1) oktatáspolitika (1) orbán (1) orosz energia (1) orosz gáz (1) Paks (2) paksi szerződések (1) Paks népszavazás (1) parlamenti képviselet (1) privatizáció (2) Rendszerváltás (1) rendszerváltó elit (1) salamon béla (1) schengen (1) Securitate (1) sopron (1) Surányi (1) SZDSZ (2) szennyező fizet (1) természeti értékeink (1) természetvédelem (1) Tóbiás (1) útdíj (1) választás 2014 (1) valódi (1) vers (1) zöld (2) Zöldek (2) zöldek (2) zöldek álláspontja (1) zöldek pártja (1) Zöldek Pártja (5) zöldpolitika (1) zoldvaltozas.hu (1) zöldváltozás.hu (1) zöld demokrácia (1) zöld energia (2) zöld energia ára (1) zöld értékek (1) zöld gondolat (1) zöld képviselet (1) zöld oktatás (1) zöld párt (3) zöld politika (3) zöld szemlélet (1) Zöld Változás (1) Címkefelhő

Az MNB elnököket lelövik ugye?

2016.04.29. 15:00 Zöldek Pártja

matolcsy.jpg

Az unortodox gazdaságpolitika bírálóinak lövésük sincs, hogy mi az...

Matolcsi sikeres, a Jegybank független. Megint ütik az unortodox magyar modellt. Életveszélyes jobboldali konzervatív és főleg sikeres MNB elnöknek lenni.

magyarbank.JPG

Súlyosan sérülnek "bizonyos" érdekek, ezért a nagy sivalkodás...

 Az elrettentő példa Vitéz ómoraviczai Imrédy Béla (1891-1946) a Horthy-korszak rendkívül sikeres gazdaságpolitikájának a Nemzeti Munkaterv, a győri program és a háború alatti hadigazdálkodás kulcsfigurája, Imrédi Béla 1935 január 6-tól 1938 május 14-ig a Nemzeti Bank elnöke volt. A háború végén nyugatra menekült, de a végtelenül humanista, liberális és demokrata amerikai hadsereg Péter Gábor azaz Rákosi Mátyás kezére adta, ahol az ellene folyó perben neki is annyi esélye volt mint Szálasinak a népbíróságon.

imredy_horthy.jpg

Horthy korszakában oly annyira tombolt az "antiszemitizmus"  a numerus clausus,  hogy a zsidó Imrédyt az ország legfontosabb pozícióiba nevezték ki. A "fasiszta" Gömbös, Imrédyt tette meg pénzügyminiszterévé, majd a "náci" Horthy a Magyar Nemzeti Bank elnökévé. A szintén "fasiszta" Darányi a győri program és a gazdasági-haderő fejlesztés kulcsfigurájává tette, majd a "rettenetesen fasiszta" Horthy a "náci" Darányi lemondása után 1938 május 14-én kinevezte Miniszterelnöknek.

A siralomházban írta meg „az infláció elleni küzdelem elvei és eszközei” című értekezését, melyet még a népügyészként, rá kötél általi halált kérő Sulyok Dezső is elismer, hogy Imrédinek köszönhető a 1946-os stabilizáció és a Forint bevezetése. Érdemei elismeréseképpen a népbírósági elsőfokú ítélet melyben kötél általi halálra ítélték a másodfokú Népbíróságok Országos Tanácsa – érdemei elismeréseként - golyó általi kivégzésre enyhítette  melyet sortűzzel a Markó utcai börtön udvarán hajtottak végre.

imredy_kivegzes_utan.jpg

A kommunisták hálája, a gazdasági konszolidáció, a stabilitás és a Forint bevezetéséért.

Hálájuk a sírig üldözte...

Utolsó szavaiban beismeri, „későn láttam be, hogy meg kellett volna maradnom bankelnöknek”. Kivégzése legalább annyira indokolt volt, mint Batthyány Lajos 48-as miniszterelnöké. Kultúránk része, hogy Magyarországon viszont a kommunista tömeggyilkosok hosszú, békés, jól fizetett öregkor után ágyban, párnák közt halnak meg.

imredy_csanad.jpg

Imrédy "védő öltözetben" (díszmagyar), Szegedi Csanád beépült a "nácipárt" vezetésébe, "nyílván azért, hogy belülről rombolja". A zsidó karrier titka a nácik közt: Éberség, stréberség, héberség

Siralmas és egyben szánalmas lista, az MNB elnököké, az utolsó hozzáértő és szakmailag korrekt Bartha Ferenc 1988-1990 közötti ténykedése volt. Valaki őt is golyó általi halálra ítélte. 2012 májust 7-én „főbelőtte” magát, bár a tihanyi éjszakában a lövés zaját senki sem hallotta…

Aztán jött Surányi első ámokfutása, Bot Péter Ákos bénázása, Surányi második, hatéves tobzódása, de nem jártunk jobban Járai Zsigmond szintén hatéves tébolyával, de Simor András szintén hatéves Soros és a Pénzügyi Háttérhatalom joystickkal vezérelt bábjával sem. Hibáik, bűneik szétfeszítenék e közlemény kereteit, csupán arra hívnám fel a sajtó tanult munkatársait, hogy ugyanilyen vehemenciával kellett volna foglalkozniuk azzal, hogy Surányi a teljes magyar aranytartalékot harmadáron, zöldre festett papírfecnikre (Dollár) cserélte, illetve világraszóló tudományából még arra is telt, hogy 4 év alatt 20 Milliárd Dolláros veszteséget „termeljen” (Paks II lépték) a nemzeti banknak, amit a már a választáson már megbukott Horn kormány egy kézmozdulattal átterhelt az adófizető polgárok nyakába (adósságcsere).

mnb_elnokok.jpg

A rendszerváltás MNB elnökei. Bartha Ferenc, Surányi György, Bod Péter Ákos, (Surányi György még egyszer), Járai Zsigmond, Simor András, Matolcsi György. 

Járai Zsigmond volt, az a kiválóság aki megteremtette és utat engedett a devizahitelezésnek. Az általa vezetett "kóceráj" az MHB, tőlem egy másik bank által hamisított inkaaszóval leemelt 50 millió Forintot, és mikor ezt számon kértem rajta, hazudozott, bujkált, és államhatalmi szervek mögött keresett védelmet. A Magyar Hitelbank „rendbetételéért” milliárdokat kapott „sikerdíjként”, a kárt okozó bankárok, meg "nyilván" súlyos börtönbüntetést…

Simor Andrásnak a Közgazdasági Egyetem professzora mondta szigorlaton, hogy „míg szóból értek én, Ön nem lesz pénzügyes a Földtekén” és véglegesen eltanácsolta a pénzügyi szaktól. A szakmájához végtelenül tehetségtelen Simor végül egy másik „gyógy szakon” szerzett nagy keservesen diplomát. 6 éve alatt még zeneszám is született a jegybank függetlenségéről

"...média mondja független. Szót sem értek, de azt vágom, hogy a Jegybank független..."

és ugyanaz a sajtó, mely a Matolcsit szeretné széttépni, elcsöppent a gyönyörtől a csodálatos Simori munkásságot látva. Az, hogy hány 1000 milliárdot dobtunk ki az ablakon – azaz a Soros-félék ölébe - azért mert new yorki főnökei utasítására irreálisan magasan tartotta a jegybanki alapkamatot, ezzel szivattyúzva ki az „életerőt” Magyarországról. (A közgazdászok petyhüdt herezacskóik véresre vakargatása helyett kiszámolhatnák pontosan mennyi is a veszteség.) Ennek nyugati haszonélvezői jó sajtót és a legmagasabb szakmai elismerést adták neki hálából.

És már el is értünk hősünkhöz, Matolcsi Györgyhöz, aki már pénzügyminiszterként is, de különösen jegybank elnökként egy új, unortodox gazdaságpolitikát vitt sikerre, nem zavartatva magát a hazai sajtó „ugatásától” tudván, hogy azért a „karaván halad”. Jómagam az unortodox politikai újságírást a Zöldek Pártja Facebook oldalán művelem. Csak ínyenceknek!

penz_matolcsy7.jpg

A millió dolláros Baby - "Lemondani? Én? Ugyan? Miért?... Na addig ne vegyetek levegőt"

Az sem tudják kínjukban a liberális demokraták, hogyan szidalmazzák Matolcsit, és mely nemzetközi fórumokon jelentsék fel Magyarországot, ami nekik nem hazájuk csupán élőhelyük. Ettől remélve politikai megerősödésüket és népszerűségük növekedését. A jegybank független, ha máshonnan nem, legalább a balliberális sajtóból tudjuk vö: Simor András esetében. Szívesen látnám ha Matolcsi áldozna némi alapítványi pénzt az alternatív gazdaságtan kutatás és oktatása mellett a hasonló felfogású történelem, magyar nyelvtudományi és irodalomtörténeti diszciplínákra is. Ott is lenne tennivalója bőven, mert ott is betyár ám a helyzet. 

Jellemzi és minősíti az ellenzéki politikusokat, hogy a legsúlyosabb vádjuk Matolcsi ellen, hogy környezetében valamint az általa irányított és felügyelt szervezeteket saját bizalmi embereivel tölti fel, ahelyett, hogy az ellenzékből verbuválná halálos ellenségeit ezekbe a pozíciókba.

Felszólítom Matolcsi Györgyöt a Magyar Nemzeti Bank Elnökét, - mivel semmilyen törvénybe ütközőt nem követett el, tevékenysége sikeres és eredményes, kezdeményezései előremutatóak, - ezért semmiképpen ne hátráljon meg az őt ért kritikától, és az évek alatt kimunkált és bevált koncepció szerint haladjon tovább.

Felhívom szíves figyelmét a Matolcsi elleni kórusnak, hogy Magyarország kormányzata nem az ellenzék kegyeit kell, hogy keresse, hanem az adófizető állampolgárokét. Akik 2018-ban el fogják dönteni, hogy a Fidesz-KDMP-re szavazzanak e ismét (kétharmaddal), vagy előkukázzanak az ellenzék soraiból egy civakodó pártot vagy egy alkalmatlan „vezetőt”. Hogy a klasszikus Moldovát idézzem: addig, lagsam spazieren.

- ács -  

Batthyány, Imrédy, Bartha... Golyóáltali halálra ítélt nagyjaink

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://zoldekpartja.blog.hu/api/trackback/id/tr78673252

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása