HTML

Zöldek Pártja

A 2014-es választásokon célunk, hogy valódi változásokat érhessünk el a természet megóvása és a fenntartható gazdasági fejlődés területén.

Kapcsolat

Kövess a Facebookon!

zoldekpartja.hu

Címkék

ács (1) ágfalvi (1) ági (1) alkotmánybíróság (1) Aranytartalék (1) atomerőmű (1) Bajnai (1) balliberális (1) bemutatkozás (1) bokros (1) Bokros (1) célkitűzéseink (1) csendőr (1) D-209 (1) dk (1) élhető demokrácia (1) energiaellátás (1) energiafüggés (1) energiapolitika (1) Engels (1) EU (1) Európa (1) EU irányelvek (1) Farkas Bertalan (1) fenntartható (1) fenntartható fejlődés (1) fidesz (1) GMK (1) gyerekek (1) Gyurcsány (1) gyurcsány (1) határon túliak szavazása (1) határon túli magyarok (1) Horn (1) ideológia (1) IMF (1) képviselőjelölt (1) kóka (1) könyezetvédelem története (1) kopogtatócédula (1) kopogtató cédula (1) környezet (1) környezetvédelem (2) korrupció (1) Kovács Lili (1) kunhalmi (1) lakossági fórum (1) mandátumok (1) Marx (1) MDF (1) medgyessy (1) megszorítások (1) mennyi kerül (1) Mesterházi (1) MNB (1) mszp (2) nemzeti parkok (1) nemzeti park Magyarországon (1) oktatás (1) oktatáspolitika (1) orbán (1) orosz energia (1) orosz gáz (1) Paks (2) paksi szerződések (1) Paks népszavazás (1) parlamenti képviselet (1) privatizáció (2) Rendszerváltás (1) rendszerváltó elit (1) salamon béla (1) schengen (1) Securitate (1) sopron (1) Surányi (1) SZDSZ (2) szennyező fizet (1) természeti értékeink (1) természetvédelem (1) Tóbiás (1) útdíj (1) választás 2014 (1) valódi (1) vers (1) zöld (2) Zöldek (2) zöldek (2) zöldek álláspontja (1) zöldek pártja (1) Zöldek Pártja (5) zöldpolitika (1) zoldvaltozas.hu (1) zöldváltozás.hu (1) zöld demokrácia (1) zöld energia (2) zöld energia ára (1) zöld értékek (1) zöld gondolat (1) zöld képviselet (1) zöld oktatás (1) zöld párt (3) zöld politika (3) zöld szemlélet (1) Zöld Változás (1) Címkefelhő

Célkitűzéseink

2014.02.19. 15:15 Zöldek Pártja

A Zöldek Pártjának hosszú távú és elsődleges célja, hogy ismét megteremthessük ember és természet egyensúlyát, illetve a jövőben is fenntarthassuk azt. Ehhez több lépésre van szükség a legkülönbözőbb területeket – oktatás, egészségügy, gazdaság stb. – illetően, hiszen ezek jelenlegi szerkezete nem teszi lehetővé a környezettudatos életet és a fenntartható fejlődést.

parlament-590x340.jpg

Bár a kisebb erőfeszítések – szelektív hulladékgyűjtés, újrahasznosítás – is rendkívül hasznosak, a legideálisabb az lenne, ha az iparágak jövőbeli szerkezete lehetővé tenné, hogy ezekre ne legyen szükség, illetve, csak szóval kisebb mértékben (például, ha a termelés során nem keletkezne ennyi hulladék, nem kellene gondoskodni annak kezeléséről).

Komoly szerkezeti változásokat szorgalmazunk

Komoly szerkezeti változásokra lenne szükség az élelmiszergyártás, a természetvédelem, az energiapolitika, a hulladékgazdálkodás, a közlekedés, a mezőgazdaság, az egészségügy és az oktatás területén is. Szeretnénk tenni azért, hogy a lakosság inkább a magyar gazdák terményeit, adalékanyag-mentes élelmiszereit vásárolja, így saját egészségének megelőzését, illetve a vidékiek helyzetének javítását is lehetővé tegye. Ehhez tudatosítani kell mindenkiben, hogy ő a felelős saját egészségéért, illetve, hogy nem az a lényeg, hogy mértéktelenül fogyasszunk, hanem sokkal inkább az, hogy megnézzük, mit is eszünk. Fontos, hogy már maga a gazdálkodás is természetvédelmi szempontokat szolgáljon, azonban a természetes élőhelyek védelmére is nagy hangsúlyt kell fektetni.

Csökkenteni kell a fogyasztói igényeket

A fenntartható energiapolitika keretében csökkenteni kell a fogyasztói igényeket és a háztartások energiafelhasználását, illetve több figyelmet fordítani a megújuló energiaforrások hasznosítására. A hulladékgazdálkodás hatékonyabbá tételéhez körfolyamatba kell kapcsolni a termelési és fogyasztási rendszereket, hogy minél kevesebb hulladék keletkezhessen. Mindez a betétdíjas rendszerek felélesztésével és az eldobható csomagolás adótartalmának növelésével elősegíthető. A közlekedés és az oktatás területén is változásokat szorgalmazunk: szeretnénk népszerűsíteni a tömegközlekedést és a kerékpározást; illetve bevezetni a környezettudatos alapelveket az oktatásba.

Szólj hozzá!

Címkék: zöld fenntartható energiapolitika célkitűzéseink parlamenti képviselet

A bejegyzés trackback címe:

https://zoldekpartja.blog.hu/api/trackback/id/tr965822520

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.