HTML

Zöldek Pártja

A 2014-es választásokon célunk, hogy valódi változásokat érhessünk el a természet megóvása és a fenntartható gazdasági fejlődés területén.

Kapcsolat

Kövess a Facebookon!

zoldekpartja.hu

Címkék

ács (1) ágfalvi (1) ági (1) alkotmánybíróság (1) Aranytartalék (1) atomerőmű (1) Bajnai (1) balliberális (1) bemutatkozás (1) bokros (1) Bokros (1) célkitűzéseink (1) csendőr (1) D-209 (1) dk (1) élhető demokrácia (1) energiaellátás (1) energiafüggés (1) energiapolitika (1) Engels (1) EU (1) Európa (1) EU irányelvek (1) Farkas Bertalan (1) fenntartható (1) fenntartható fejlődés (1) fidesz (1) GMK (1) gyerekek (1) Gyurcsány (1) gyurcsány (1) határon túliak szavazása (1) határon túli magyarok (1) Horn (1) ideológia (1) IMF (1) képviselőjelölt (1) kóka (1) könyezetvédelem története (1) kopogtatócédula (1) kopogtató cédula (1) környezet (1) környezetvédelem (2) korrupció (1) Kovács Lili (1) kunhalmi (1) lakossági fórum (1) mandátumok (1) Marx (1) MDF (1) medgyessy (1) megszorítások (1) mennyi kerül (1) Mesterházi (1) MNB (1) mszp (2) nemzeti parkok (1) nemzeti park Magyarországon (1) oktatás (1) oktatáspolitika (1) orbán (1) orosz energia (1) orosz gáz (1) Paks (2) paksi szerződések (1) Paks népszavazás (1) parlamenti képviselet (1) privatizáció (2) Rendszerváltás (1) rendszerváltó elit (1) salamon béla (1) schengen (1) Securitate (1) sopron (1) Surányi (1) SZDSZ (2) szennyező fizet (1) természeti értékeink (1) természetvédelem (1) Tóbiás (1) útdíj (1) választás 2014 (1) valódi (1) vers (1) zöld (2) zöldek (2) Zöldek (2) zöldek álláspontja (1) zöldek pártja (1) Zöldek Pártja (5) zöldpolitika (1) zoldvaltozas.hu (1) zöldváltozás.hu (1) zöld demokrácia (1) zöld energia (2) zöld energia ára (1) zöld értékek (1) zöld gondolat (1) zöld képviselet (1) zöld oktatás (1) zöld párt (3) zöld politika (3) zöld szemlélet (1) Zöld Változás (1) Címkefelhő

Egy élhető demokrácia megteremtése

2014.02.23. 11:59 Zöldek Pártja

Csak akkor teremthető meg a valódi, élhető demokrácia, ha az állampolgárok belelátnak a saját hazájukban zajló folyamatokba, és részt vesznek az azokról való döntésben. Nem szabad hagyni, hogy a pártok között dúló hatalmi harc eredményeképp országépítés helyett viszálykodás történjen.

Ahhoz, hogy a társadalmi összefogás érvényesülhessen, vissza kell adni az ország ügyeibe való beleszólás jogát az állampolgároknak. A Zöldek Pártja álláspontja szerint csak akkor jöhet létre demokrácia, ha a választók nem csak az érdekeiket képviselő politikusok személyéről dönthetnek, de értékelhetik is azok munkáját, és ha azt tapasztalják, hogy az illető eltér a vállalt programtól vagy a választók akaratától, visszahívhassák.

A képviselői mandátum feltételeként be kell vezetni az elszámolási, illetve beszámolási kötelezettséget. A nagyobb horderejű döntések meghozatala előtt ki kell kérni a választók véleményét; szükség esetén népszavazásra bocsátani az adott kérdést.

A közigazgatásban személyi felelősséget vállaló szakemberekre van szükség, és el kell érni, hogy a rossz döntések következtében okozott károk ne a társadalmat, hanem az adott döntés meghozóját terheljék. A fizetések mértékének meghatározásánál figyelembe kell venni a személyes felelősség mértékét, és az alapján kijelölni a béreket. A lakosságot közvetlenül be kell vonni a kormányzásba; és mindig biztosítani számukra az adott döntések meghozatalához szükséges háttér-információkat.

Szólj hozzá!

Címkék: Zöldek Pártja élhető demokrácia zöld demokrácia

A bejegyzés trackback címe:

https://zoldekpartja.blog.hu/api/trackback/id/tr15828035

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.