HTML

Zöldek Pártja

A 2014-es választásokon célunk, hogy valódi változásokat érhessünk el a természet megóvása és a fenntartható gazdasági fejlődés területén.

Kapcsolat

Kövess a Facebookon!

zoldekpartja.hu

  • Hibás feed URL.

Címkék

ács (1) ágfalvi (1) ági (1) alkotmánybíróság (1) Aranytartalék (1) atomerőmű (1) Bajnai (1) balliberális (1) bemutatkozás (1) Bokros (1) bokros (1) célkitűzéseink (1) csendőr (1) D-209 (1) dk (1) élhető demokrácia (1) energiaellátás (1) energiafüggés (1) energiapolitika (1) Engels (1) EU (1) Európa (1) EU irányelvek (1) Farkas Bertalan (1) fenntartható (1) fenntartható fejlődés (1) fidesz (1) GMK (1) gyerekek (1) Gyurcsány (1) gyurcsány (1) határon túliak szavazása (1) határon túli magyarok (1) Horn (1) ideológia (1) IMF (1) képviselőjelölt (1) kóka (1) könyezetvédelem története (1) kopogtatócédula (1) kopogtató cédula (1) környezet (1) környezetvédelem (2) korrupció (1) Kovács Lili (1) kunhalmi (1) lakossági fórum (1) mandátumok (1) Marx (1) MDF (1) medgyessy (1) megszorítások (1) mennyi kerül (1) Mesterházi (1) MNB (1) mszp (2) nemzeti parkok (1) nemzeti park Magyarországon (1) oktatás (1) oktatáspolitika (1) orbán (1) orosz energia (1) orosz gáz (1) Paks (2) paksi szerződések (1) Paks népszavazás (1) parlamenti képviselet (1) privatizáció (2) Rendszerváltás (1) rendszerváltó elit (1) salamon béla (1) schengen (1) Securitate (1) sopron (1) Surányi (1) SZDSZ (2) szennyező fizet (1) természeti értékeink (1) természetvédelem (1) Tóbiás (1) útdíj (1) választás 2014 (1) valódi (1) vers (1) zöld (2) Zöldek (2) zöldek (2) zöldek álláspontja (1) Zöldek Pártja (5) zöldek pártja (1) zöldpolitika (1) zoldvaltozas.hu (1) zöldváltozás.hu (1) zöld demokrácia (1) zöld energia (2) zöld energia ára (1) zöld értékek (1) zöld gondolat (1) zöld képviselet (1) zöld oktatás (1) zöld párt (3) zöld politika (3) zöld szemlélet (1) Zöld Változás (1) Címkefelhő

Természeti értékeink védelme

2014.03.13. 02:48 Zöldek Pártja

tev.jpgAz ember eleinte a természet részeként élt; mára viszont teljesen elszakadt tőle.

Nem elég, hogy már sokkal kevesebbeknek okoz örömet az, hogy az őszi erdőt járva gyönyörködjenek a fákban vagy a madarakban; nem is vigyázunk környezetünkre.

Úgy teszünk, mintha nekünk semmi közünk nem lenne hozzá, pedig mi is innen nyerjük táplálékunkat, az ivóvizet, a levegőt vagy az otthonunkhoz szükséges alapanyagokat.

Csak a jelenre gondolunk, és a mértéktelen fogyasztás miatt teljesen kizsákmányoljuk a természetet: kiaknázzuk a termőföldet, szennyezzük a levegőt és a vizet, kipusztítjuk az erdőket és az állatokat.

Nem rendelhetjük alá a természetet saját igényeinknek

Ezeket a folyamatokat meg kell állítani ahhoz, hogy még sokáig élvezhessük a természet közelségét, előnyeit. Ehhez két alapvető változásra van szükség. Egyrészt módosítani kell a jelenlegi gazdasági szerkezetet, hogy a környezetet jelentősen károsító módszerek helyett a megújuló energiaforrásokra támaszkodhassunk. Másrészt pedig nagyobb figyelmet kell fordítani a természetes élőhelyek védelmére is. Nem rendelhetjük alá önkényesen a természetet saját igényeinknek, és pusztíthatunk ki mindent magunk körül.

A mezőgazdasági területeknek is biztosítaniuk kell az élőhelyi sokféleséget

A természetes rendszerek védelme érdekében mozaikos tájszerkezetek kialakítására van szükség, illetve változatosabbá kell tenni a monokultúrás nagytáblás műveléseket. Csak így érhetjük el, hogy a mezőgazdasági területek is élőhelyi sokféleséget biztosítsanak. Gondoskodni kell arról, hogy a természetközeli gazdálkodás valóban megélhetést biztosítson az embereknek, így a továbbiakban a természetvédelem már ne egy külön ágazatként jelenjen meg, hanem az összes többi iparágba beépítve. A 2010-ben politikai formációvá alakult civil szervezet, a Zöldek Pártja pontosan ezért dolgozik. Mindazon állampolgárok, akik egyetértenek törekvéseinkkel, kifejezhetik támogatásukat az idei országgyűlési választások alkalmával.

Szólj hozzá!

Címkék: természetvédelem környezet természeti értékeink zöld értékek

A bejegyzés trackback címe:

https://zoldekpartja.blog.hu/api/trackback/id/tr225857941

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.