HTML

Zöldek Pártja

A 2014-es választásokon célunk, hogy valódi változásokat érhessünk el a természet megóvása és a fenntartható gazdasági fejlődés területén.

Kapcsolat

Kövess a Facebookon!

zoldekpartja.hu

Nincs megjeleníthető elem

Címkék

ács (1) ágfalvi (1) ági (1) alkotmánybíróság (1) Aranytartalék (1) atomerőmű (1) Bajnai (1) balliberális (1) bemutatkozás (1) bokros (1) Bokros (1) célkitűzéseink (1) csendőr (1) D-209 (1) dk (1) élhető demokrácia (1) energiaellátás (1) energiafüggés (1) energiapolitika (1) Engels (1) EU (1) Európa (1) EU irányelvek (1) Farkas Bertalan (1) fenntartható (1) fenntartható fejlődés (1) fidesz (1) GMK (1) gyerekek (1) gyurcsány (1) Gyurcsány (1) határon túliak szavazása (1) határon túli magyarok (1) Horn (1) ideológia (1) IMF (1) képviselőjelölt (1) kóka (1) könyezetvédelem története (1) kopogtatócédula (1) kopogtató cédula (1) környezet (1) környezetvédelem (2) korrupció (1) Kovács Lili (1) kunhalmi (1) lakossági fórum (1) mandátumok (1) Marx (1) MDF (1) medgyessy (1) megszorítások (1) mennyi kerül (1) Mesterházi (1) MNB (1) mszp (2) nemzeti parkok (1) nemzeti park Magyarországon (1) oktatás (1) oktatáspolitika (1) orbán (1) orosz energia (1) orosz gáz (1) Paks (2) paksi szerződések (1) Paks népszavazás (1) parlamenti képviselet (1) privatizáció (2) Rendszerváltás (1) rendszerváltó elit (1) salamon béla (1) schengen (1) Securitate (1) sopron (1) Surányi (1) SZDSZ (2) szennyező fizet (1) természeti értékeink (1) természetvédelem (1) Tóbiás (1) útdíj (1) választás 2014 (1) valódi (1) vers (1) zöld (2) Zöldek (2) zöldek (2) zöldek álláspontja (1) zöldek pártja (1) Zöldek Pártja (5) zöldpolitika (1) zoldvaltozas.hu (1) zöldváltozás.hu (1) zöld demokrácia (1) zöld energia (2) zöld energia ára (1) zöld értékek (1) zöld gondolat (1) zöld képviselet (1) zöld oktatás (1) zöld párt (3) zöld politika (3) zöld szemlélet (1) Zöld Változás (1) Címkefelhő

Ziccer - Szíjjártó meccse Lavrovval - Egyenlőtlen felállás

2016.03.02. 07:52 Zöldek Pártja

A hír legalább egy éves, de most kaptam meg csak a második “isten bizonyt” független forrástól, - tehát - a szakma szabályai szerint - hiteles a történet. Ezért teszem közzé csak most.

Történt, hogy Szíjjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hivatalos látogatásra Moszkvába utazott, Szergej Lavrov orosz külügyminiszterhez, ahol - mint köztudott - röpködnek a százmillió dollárok a tárgyalásokon.

sijjart_lavrov.jpg

Két korosztály, két súlycsoport, innen szép nyerni

Fontos esemény, kiemelkedő személyiségekkel, hiszen Lavrov a világ második hatalmának külügyeit irányítja régóta, nagy szaktudással, élvezve Putyin legteljesebb bizalmát. 

Szíjjártóról hasonló jókat tudok mondani, ő minden idők második legfiatalabb magyar külügyminisztere. A tavalyi migránsválság idején óriási csalódást okozott - de pozitívat!

A mainstream média próbált belőle egy felnyírt hajú hülyegyereket csinálni, de tavaj bizonyított, igazi érett államférfi módjára viselkedett. Beszólt azoknak akik nekünk beszóltak, kellő keménységgel vágott vissza másoknak, akik méltatlanul és alpári módon támadtak minket. Csak néhány gyöngyszemet ragadnék ki:

sijjarto_1.jpeg

Az ész a fontos, nem a haj...

A Horváth Miniszterelnök, Zoran Milanovics, aki hónapokon át alpári stílusban oktatott minket, hogyan kell kezelni a migránsokat, de amikor a helyzet úgy hozta, az ő rendszere nem egészen egy nap alatt összeomlott. 

milanovics.jpg

Ezt most mi is elkúrtuk... Lári-fári. - INA-ba szállt a bátorság

Victor Ponta, Román Miniszterelnök a börtön kapujából kiabált nekünk, rendkívül EU konform szólamokat, gondolván, működnek még az antant ösztönök nyugaton, megsegítik a kisantant utódállam Románia, büntetőügyekbe keveredett első emberét. 

 

victor_ponta.jpg

Álom álom, édes álom. Román határ a Tiszánál

Werner Faymann Osztrák Kancellár aljas nácizását, hazug és demagóg érveit Péterünk elegáns becsúszó szereléssel hárította. Még a hazai ellenzéki sajtó is kénytelen volt elismerni a magyar külügyminiszter igazát, így csupán a válasz stílusát volt képes bírálni. Amire mi magyarok azt szoktuk mondani: "amilyen a mosdó, olyan a törülköző."

werner_faymann.jpg

Még a szeme sem áll jól - "Mi nem kerítést építünk, hanem kaput... szárnyakkal". - Náculunk-náculunk?

Ezekből az összecsapásokból minden esetben nyertesen került ki Szíjjártó, melyhez hozzásegítette a jó ügy melletti magabiztos kiállás. Dagadhat büszkén a honfiúi kebel, milyen jó, hogy nekünk ilyenünk is van! Ellentétben a korábbi külügyminisztereinkkel, akik hol Moszkváig, hol Brüsszelig csúsztak a taknyukon és minden összecsapásból vesztesen és kakis nyelvvel vonták le a szomorú következtetést, merjünk kicsik lenni! Mindíg találtak mentséget kudarcra, sérelemre, veszteségre, “s aki egyszer rúgott a magyarba, szinte kedvet kap a rúgáshoz”.

A következőkre mondhatná a nyájas olvasó, hogy magánügy. Én mégis közkincsé teszem. Tisztelem az olyan embereket, akikbe a képességeiken túl van humor, vágányság és csipetnyi infantilizmus. 

A Lavrovnál tett látogatásakor Péterünk ül az előszobában, és várja, hogy szólítsák, ezen a szinten természetes, megszokott óra-perc pontossággal. De nem az az ajtó nyílik, hanem egy másik. Bejön egy kezét tördelő titkárnő, és folyik belőle az "exkjúzmizás" és "szorrizás" , mert a Külügyminiszter Úr rajta kívülálló okok miatt késik egy órácskát. A következő szorrizás cunami végén felajánlja a hölgy, hogy addig kérjen bármit, enni-inni, újságokat, internetet. A rövid válasz:

- "Köszönöm, nem kérek semmit, majd addig elfoglalom magam."

Így is történt. Elővett a táskájából egy labdát, és lazán dekázgatott - a világhatalom külügyminiszterének előszobájában - amíg várakozott.

szijjarto_foci.jpg

Labda nélkül nem élet az élet...

Feloldotta a kínos helyzetet ezzel a meglepő és mulatságos jófej cselekedettel, amivel kivívta vendéglátói elismerését. Ezt a történetet - annak szemtanúi - még az unokáiknak is mesélni fogják. 

lavrov-szijjarto.jpeg

Hiába no! Soha nem tudhatjuk, hogy melyik hétköznapi esemény válik történelmivé...

 -ács-

 

 

 

 

 

12 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://zoldekpartja.blog.hu/api/trackback/id/tr668432550

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BiG74 Bodri 2016.03.02. 19:59:37

Szent szar ez meg mi?
Szijjártó a csodagyerek története?
Klassz, oda vagyok meg vissza kétszer.

Halálbüntetést a korrupt kormány politikusokra! 2016.03.02. 20:11:18

Hála a futsalos és egyéb suttyó parasztokból álló tanácsadói és média stábjának, Szígyártó Petikének sikerült pár hónap alatt még László Petránál is nagyobb magyar baromként bemutatnia magát az egész világnak.

Amúgy ha ránéznek erre a csenevész, woody woodpecker fejkidolgozású Szígyártóra, akkor a külföldiek azt hiszik, hogy míg megjön a magyar külügyminiszter, addig ezt a csórót küldték ide röhögtetni a publikumot.

BiG74 Bodri 2016.03.02. 20:21:47

@Halálbüntetést a korrupt kormány politikusokra!:
Ejnye kérem moderáljunk, pláne, ha megnézem milyen blogok kerültek a indexen előre, olyan mintha történt volna valami.

Angyal Balázs 2016.03.02. 20:32:30

Na ezután a poszt után biztosan te is sokat tudnál mesélni a kakis nyelvről....

colonel Tigh 2016.03.02. 21:05:37

jesszusmária... most legszívesebben azt írnám, hogy soha ne legyen nagyszerűbb külügyminiszteretek, ha nem b@sznék ki magammal is.

A megvalósult amerikai ólom.. 2016.03.02. 21:21:09

@BiG74 Bodri: Ez csak tévedésből keülhetett ki az index főoldalra.. Az ügyeletes cenzorka talán kissé túl sok kendert szívott :)
Majd kap a fejére holnap..

flugi_ · http://fundi.blog.hu/ 2016.03.02. 21:37:32

tényleg az van ideírva, hogy azért jó arc a külügyminiszter, mert dekázik a vendégségben?

patkányarcúáginéni 2016.03.02. 21:51:28

Libsi fanyalgók csak kapkodják most a fejüket: mi történnt az Indexükkel? Csak úgy ömlik belőlük a szar!

ostvan2 2016.03.02. 22:57:53

Ebből a történetből én azt olvasom ki, hogy Szíjjártó úr készült a megváratásra.
Mert eddig úgy tudtam, hogy egy komoly találkozóra nem hatalmas (púpos) táskával megy az ember. Még sokkal alacsonyabb szinten sem.

BiG74 Bodri 2016.03.03. 05:01:37

@ostvan2:
Ott fújta fel, tüdővel!

mavo · http://polmavo.blog.hu 2016.06.07. 09:45:15

@flugi_:

te tényleg egy náci párt blogján szólsz hozzá? :)

flugi_ · http://fundi.blog.hu/ 2016.06.16. 21:55:26

@mavo: sőt, a nagyonrégenmegszűnt nemnemsoha.hu-n is kommenteltem, még személyesen is találkoztam emberekkel emiatt. Mára már ez a fajta szándékosan naiv felelősségvállalás elmúlt, mert sokkal több más dolgom lett.
süti beállítások módosítása