HTML

Zöldek Pártja

A 2014-es választásokon célunk, hogy valódi változásokat érhessünk el a természet megóvása és a fenntartható gazdasági fejlődés területén.

Kapcsolat

Kövess a Facebookon!

zoldekpartja.hu

Nincs megjeleníthető elem

Címkék

ács (1) ágfalvi (1) ági (1) alkotmánybíróság (1) Aranytartalék (1) atomerőmű (1) Bajnai (1) balliberális (1) bemutatkozás (1) bokros (1) Bokros (1) célkitűzéseink (1) csendőr (1) D-209 (1) dk (1) élhető demokrácia (1) energiaellátás (1) energiafüggés (1) energiapolitika (1) Engels (1) EU (1) Európa (1) EU irányelvek (1) Farkas Bertalan (1) fenntartható (1) fenntartható fejlődés (1) fidesz (1) GMK (1) gyerekek (1) Gyurcsány (1) gyurcsány (1) határon túliak szavazása (1) határon túli magyarok (1) Horn (1) ideológia (1) IMF (1) képviselőjelölt (1) kóka (1) könyezetvédelem története (1) kopogtatócédula (1) kopogtató cédula (1) környezet (1) környezetvédelem (2) korrupció (1) Kovács Lili (1) kunhalmi (1) lakossági fórum (1) mandátumok (1) Marx (1) MDF (1) medgyessy (1) megszorítások (1) mennyi kerül (1) Mesterházi (1) MNB (1) mszp (2) nemzeti parkok (1) nemzeti park Magyarországon (1) oktatás (1) oktatáspolitika (1) orbán (1) orosz energia (1) orosz gáz (1) Paks (2) paksi szerződések (1) Paks népszavazás (1) parlamenti képviselet (1) privatizáció (2) Rendszerváltás (1) rendszerváltó elit (1) salamon béla (1) schengen (1) Securitate (1) sopron (1) Surányi (1) SZDSZ (2) szennyező fizet (1) természeti értékeink (1) természetvédelem (1) Tóbiás (1) útdíj (1) választás 2014 (1) valódi (1) vers (1) zöld (2) zöldek (2) Zöldek (2) zöldek álláspontja (1) zöldek pártja (1) Zöldek Pártja (5) zöldpolitika (1) zoldvaltozas.hu (1) zöldváltozás.hu (1) zöld demokrácia (1) zöld energia (2) zöld energia ára (1) zöld értékek (1) zöld gondolat (1) zöld képviselet (1) zöld oktatás (1) zöld párt (3) zöld politika (3) zöld szemlélet (1) Zöld Változás (1) Címkefelhő

Orbán Viktor 3. megpuccsoltatása - III. befejező rész

2016.03.15. 18:44 Zöldek Pártja

Az első rész itt érhető el: Link

A második rész itt érhető el: Link

Alább a folytatás, befejezés.

A 2010-es választások idejére az ország állapota és hangulata miatt az a bizonyos politikai inga, hatalmasat lendült a jobboldal irányába. Már csak az volt a kérdés, hogy a Fidesznek meg lesz-e a kétharmad. Azért a biztonság kedvéért a két fél, Fidesz-Mszp bejuttatott egy-egy bolygó pártot…

lmp_jobbik.jpg

A Fidesznek, Rogánnak(?) Orbán régi bizalmasára, volt védőügyvédjére, a papa Orbán Győző cégeinek jogi képviselőjére, Schiffer Andrásra esett a választás, hiszen nem akárkire bíz az ember ennyi pénzt, három milliárdot. Hogy mennyire gondos és tudatos volt a "kollaboráns" kiválasztása had hívjam segítségül a magyar Bismarckot, Lázár Jánost:

  „…egyenesen pofátlannak tartjuk, hogy a Kádár-rendszer egyik vezető diplomatájának, egy kommunista kollaboránsnak a leszármazottja terjeszti be az LMP javaslatát. (...) Úgy gondolom, hogy a Kádár-rendszerben csak az lehetett Skandináviában vagy az ENSZ-ben nagykövet, aki együttműködött Kádár Jánossal. Schiffer Pál, András nagyapja is rendszerműködtető volt.” – Lázár János

 Az új párt névválasztása tipikus SZDSZ-es pampogás, Lehet Más a Politika, LMP. Mindenki számára nyilvánvaló volt, hogy ez a balliberális csapat az országgyűlésből éppen kibukó SZDSZ reinkarnációja, melyet egy vékony zöld mázzal próbáltak álcázni.

lmp-4-plakat.jpg

A nép szava, Isten szava – Táncsics Mihály

A másik bolygópárt felemelése a kitalálóinak aljasságát bizonyítja. A Jobbiknak Parlamentbe jutásához az MSZP-SZDSZ összedobott három milliárdot. A Jobbik arculatát kiváló szakemberek tervezték meg a klasszikus „náci divat” szerint: bakancs, fekete egyenruha, zárt alakzatban menetelés. A sok becsületes, jóérzésű keresztény magyar ember, aki a Magyar Gárdát alkotta, csupán eszköz volt az antiszemitizmus kihunyóban lévő lángjának felszításában. Azt hitték jó ügyért menetelnek, holott csak arra kellettek, hogy lehessen félelmetes fotókat, videókat készíteni a Nyugat-európai mameluk demokráciák, de legfőképp az öreg manhattani zsidók riogatására.

 garda.jpg

"nem tudják, de teszik" - Marx

Mindkét kísérlet elsődleges célja, nem a két párt bejuttatása volt a Parlamentbe, hanem, hogy 4,99%-ot vigyen el az LMP az MSZP-től, a Jobbik a Fidesztől. Ezért a keresztfinanszírozás. De mindkét „kicsi” túlteljesítette a tervet, okozva némi fejfájást a „szüleinek”.

Bár a sok nagy horderejű, korszakos lépés ellenére - Alkotmány, bocsánat, Alaptörvénykezés, az IMF kipaterolása, Matolcsi féle "New Deal", tetszik, nem tetszik, az élet Orbánt igazolta! A Fidesz hibái ellenére a rendszerváltás óta messze a legjobb teljesítményt és eredményt elérő párt lett ebben a ciklusban. Újabb győzelme nem volt kétséges. Hozva az elvárásokat mindhárom- országgyűlési, európai uniós és önkormányzati választásokon is tarolt, azért a biztonság kedvéért már csak rutinból is felvásároltak néhány politikust az ellenzéki oldalon.

 molnar_zsolt.jpg

Molnár Zsolt - Mszp - Mennyi is kilója...?

 „…az komoly felháborodást keltett a Kormányváltóknál, amikor kiderült, hogy Rogán Antal ingatlanügyéről már korábban tudtak az MSZP-sek, de sokáig visszatartották, majd pedig, amikor a sajtó is foglalkozni kezdett a témával, az MSZP-n belül egyesek megpróbálták korlátozni a balhé méretét…” - index

  Orbánt most harmadszor is félrevezette a környezete. A győztes csapaton ne változtass elvet felrúgva tanácsadói kitalálták, hogy nemzedékváltásra van szükség a Fidesz vezetésében. A puccs főpróbája "dr" Smidt Pál a "király kedvencének megalázása és kibuktatása volt.

Az ókorban Herakles (Herkules) oszlopai jelképezték a világ végét (Gibraltár szoros).

hercules_oszlopai_1.jpg

Orbán rendíthetetlen oszlopai: Kövér László, Kósa Lajos, Szíjjártó Péter,  Deutsch Tamás - ha kidőlnek alóla, vége az Ő világának.

A pofont Orbánnak szánták, csak még nem tudták hányadán állnak, nem mertek egyből nekitámadni. Siker és vastaps! Az ötlet a puccsistáktól származott, de a dicsőséget átengedték a ballibeknek, akik nemhogy fogást nem találtak Orbánon és a Fideszen, de olyan töketlenek, hogy még a kis pisilőjüket is csak fésűvel találják meg. Tessék-tessék, csak folyvást-folyvást, aki nem vesz ne babráljon, pörgött a politikai zsibvásár! Merő „jószándékból” tanácsolták Orbánnak a lázadók, szabaduljon meg legbiztosabb támaszától, Simicska Lajostól. - Ha Ő nincs, 94-ben megszűnik a Fidesz! Lesz még egy pár oszlop, amit „jóakarói” ki akarnak ütni alóla, Kövér Lászlót, Kósa Lajost, Szíjjártó Pétert, Deutsch Tamást. Pokornit, Navracsicsot, Ádert már korábban ellene fordították. Sok lúd disznót győz! Tucatnyi második vonalbeli, középszerű figura célja előbb elbizonytalanítani, aztán lejáratni, majd felfelé buktatni Orbánt.

Lehetne az EU három főnökének egyike? ENSZ vagy NATO főtitkár? Nagyobb presztizs, kisebb mozgástér! De épp üresedés volt a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség élén. Talán ebben ki lehetett volna egyezni vele...

Nekik plakátfiúként továbbra is szükségük van Viktorra, a megye másodosztály szintű fideszes pártelitben Ő az egyetlen európai, sőt világklasszis született középcsatár.

eu-csucs.jpg

"fehérek közt egy európai" értékek védelmezője - az egyetlen?

Amíg fel nem bukkan egy igazi karizmatikus egyéniség, mindegy, hogy melyik pártból vagy politikai irányzatból, mert ők tisztában vannak alkalmatlanságukkal a vezéri posztra, viszont bárki alkalmas személyből királyt csinálnak, természetesen előre rögzítve jövőbeni kiváltságaikat. Ez a személy már itt jár köztünk vagy épp Londonban mosogat, már csak az a kérdés, hogy a körülmények mikor dobják őt felszínre és akkor jaj neki! Nem ússza meg, hogy miniszterelnök legyen. Egy valamire kínosan vigyáznak, nehogy közülük kerüljön ki az Orbán utód. A puccsistáknak kapóra jött az amerikai kitiltás, 6_kitiltott_sorban.jpgA kitiltottak társasága:  Giro-Szász András, Habony Árpád, Heim Péter, Lázár János, Seszták Miklós,  Vida Ildikó

 amiből ők csináltak botrányt, különben ez örök titok maradhatott volna. A botrány tüzét az internet-adó benzinjével próbálták álszent módon oltani, és amikor legnagyobb csodálkozásukra százezres spontán szerveződő tömeg jelent meg az utcán, érezték, hogy eljött az ő idejük. Erre már csak rá kell erősíteni, számtalan olyan kormányzati intézkedéssel, amiért mindenki Orbánt szídja, gyalázza. Jöttek sorba az ad hoc ötletek: az útdíj, a vasárnapi boltbezárás, oktatási reform, stb… netado.jpg

 Orbán csúcslejáratása, a puccsisták csúcsteljesítménye

Orbán sorsa sok neves történelmi személyiségére emlékeztet, de talán leginkább Szapolyai Jánoséra, az utolsó magyar királyéra. Szapolyai ott lehetett volna a mohácsi csatában, eldönthette volna a magyarság sorsát - ahogyan ma Orbán - de a korabeli SZDSZ,- akkoriban Fuggereknek hívták - elintézte, hogy ne legyen ott, hiszen egészen más volt a cél: a középkori magyar királyság, mint európai  középhatalom, regionális nagyhatalom, levétele a sakktábláról. A puccsisták eltakarították az útból a legnagyobb formátumú európai uralkodót Mátyást és megtalálták a gyengekezű dobzse Lászlót. Tobzódtak a puccsisták, de van nekik még ennél is inkább lopásra optimalizált államforma a gyermekkirályság.

"Te délre mégy, te nyugatra, én pedig északra, Elvtárs!" - elve szerint a Szultán udvarában a külügyek, pénzügyek irányítását a Szent Inkvizíció által elűzött spanyol szefárd zsidók vették át. Így került Budára az északra jövő "elvtárs".

Az udvar első számú kegyence Fortunátus Imre a királynő kegyence (szeretője), aki Turzó Gábor (Fugger rokon) helyetteseként kifosztotta a kincstárt, eladósította a királyi udvart. Lajos száz aranyat kölcsönvett úgynevezett "zsidó kamatra". Egy év múlva ezernégyszáz aranyat kellett visszafizetnie. Tiszta devizakölcsön. Azért kellett alkalmatlan időpontban helyszínen és időjárási viszonyok közepette megvívni a csatát, mert két nap múlva zsoldot kellett volna fizetni, amire egy peták sem volt. Hogy a király le tudjon utazni a Mohácsi csatára, el kellett zálogosítania a családi ezüstöt. Természetesen Fortunátusnál.

A csata éjszakáján ízelítőt kapott Európa az eltérő kultúrából. Mind a hétezer ötszáz magyar vitézt, hadifoglyot lefejezték! Bokáig gázoltak a magyar vérben az iszlámista országfoglalók, miközben zengett az "Alah akbar".  II. Lajos magyar királyt, még a csata megkezdése előtt leválasztották hatszáz fős testőrségéről, majd a menekülés forgatagában elrabolták, de nem tudtak vele mit kezdeni. Hetekkel később csodálatos körülmények között megtalálták a király „friss és romlatlan tetemét” elrablói egyben gyílkosai. A fő cél Mátyás könyvtárának (például a magyar uralkodók és a nemesség genealógiája Nimródtól Mátyásig) a megsemmisítése volt.

matyas_konyvei.jpg

A történelmet a győztesek írják.

"Aki uralja a múltat, uralja a jövőt; aki uralja a jelent, uralja a múltat is" - George Orwell

Arisztokratáink felkapaszkodott új gazdagnak tekintették azokat akik "csak" Árpádig tudták visszavezetni családfájukat. Az igazi magyar nemes húszezer évre az özönvíz előttig tudta ugyanezt, Nimródig. A Vatikánon kívül - olyan dokumentumok, melyek eltüntetése az Alexandriai könyvtár ötödik nekifutásra végre sikeres felégetése, Bizánc irattárának megsemmisítése után – már csak itt voltak fellelhetők. A törökök kapkodására utal az augusztus végi időpont, hiszen komoly hadjáratra, tartós berendezkedésre az őszi esőzések előtt már aligha jutott volna idő. Feladatukat elvégezvén a törökök távoztak és negyedszázadon át nem is próbálkoztak újra.

 E hosszú történelmi kitérő magyarázata: aggódom a " király" életéért

25 év a hatalomban (célkeresztben) elővigyázatossá teszi az embert, különösen, ha tisztában van történelmi jelentőségével, ellenségei számával és elszántságával, ezért golyóálló mellényt hord. Mások nem voltak ilyen előrelátóak.

orban_merenylet.jpg

Történelemformáló személyek, akik merényletek áldozatai és túlélői: Ferenc Ferdinánd, Tisza István, Mahatma Gandhi, John Kennedy, Martin Luther King, Aldo Moro, John Lennon, II. János Pál, Ronald Raegen, Anwar Sadat, Olof Palme, Radzsiv Ghandi, Yitzhak Rabin

A rendszerváltás ilyetén lefolyása súlyában az országot és a magyarságot ért veszteségeket tekintve csak Moháccsal összevethető, hiszen a mohácsi kudarc, a fiatal király halála ránk szabadította az akkori Európai Uniót, melynek végrehajtói a Habsburgok voltak. A rendszerváltás hét éve alatt - utolsó hivatalos adat – ’90 és ’97 között elitünk két és félszer nagyobb kárt okozott az országnak, mint a II. világháború. Elképzelni is borzalmas, hogy az azóta eltelt tizennyolc év alatt ezt a veszteséget még hányszorosára növelték. Orbán bár a kortársak szemében történelmi jelentőségű figura, de csak az utókor fogja eldönteni, hogy neve egy történelmi korszakot jelent-e mint Horthyé vagy Kádáré, vagy csupán lábjegyzet lesz-e. Neki már a történelem ítélőszéke elé kellene gyúrnia.

fortunatusok.jpg

Rogán, Vajna, Zoltai, Csányi, Habony, Garancsi

Vajon ki közülük az a szerencsés, aki Fortunátusz Imre lehet Viktor udvarában? Melyikőjük szeretne az "iszlámverő" Hunyadiból dobzse Lászlót csinálni?

Orbán döntsön, mit akar. Bankbetétet Svájcban vagy lovas szobrot a Kossuth téren. A kettő kizárja egymást. Szapolyai és Orbán pávatánca is hasonló. Ők mindketten hosszú ideig hatalmon maradtak, de közben az ország tönkre ment.

Egy dologban biztosan nem sorstársak, Szapolyai hosszú uralkodása végén koldusszegényen halt meg….

 orban_lovsszobra.png

Orbán Viktor lovas szobra a Kossuth téren. Most éppen felállítják, vagy ledöntik?

 -ács-

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://zoldekpartja.blog.hu/api/trackback/id/tr878479916

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása