HTML

Zöldek Pártja

A 2014-es választásokon célunk, hogy valódi változásokat érhessünk el a természet megóvása és a fenntartható gazdasági fejlődés területén.

Kapcsolat

Kövess a Facebookon!

zoldekpartja.hu

Nincs megjeleníthető elem

Címkék

ács (1) ágfalvi (1) ági (1) alkotmánybíróság (1) Aranytartalék (1) atomerőmű (1) Bajnai (1) balliberális (1) bemutatkozás (1) Bokros (1) bokros (1) célkitűzéseink (1) csendőr (1) D-209 (1) dk (1) élhető demokrácia (1) energiaellátás (1) energiafüggés (1) energiapolitika (1) Engels (1) EU (1) Európa (1) EU irányelvek (1) Farkas Bertalan (1) fenntartható (1) fenntartható fejlődés (1) fidesz (1) GMK (1) gyerekek (1) Gyurcsány (1) gyurcsány (1) határon túliak szavazása (1) határon túli magyarok (1) Horn (1) ideológia (1) IMF (1) képviselőjelölt (1) kóka (1) könyezetvédelem története (1) kopogtatócédula (1) kopogtató cédula (1) környezet (1) környezetvédelem (2) korrupció (1) Kovács Lili (1) kunhalmi (1) lakossági fórum (1) mandátumok (1) Marx (1) MDF (1) medgyessy (1) megszorítások (1) mennyi kerül (1) Mesterházi (1) MNB (1) mszp (2) nemzeti parkok (1) nemzeti park Magyarországon (1) oktatás (1) oktatáspolitika (1) orbán (1) orosz energia (1) orosz gáz (1) Paks (2) paksi szerződések (1) Paks népszavazás (1) parlamenti képviselet (1) privatizáció (2) Rendszerváltás (1) rendszerváltó elit (1) salamon béla (1) schengen (1) Securitate (1) sopron (1) Surányi (1) SZDSZ (2) szennyező fizet (1) természeti értékeink (1) természetvédelem (1) Tóbiás (1) útdíj (1) választás 2014 (1) valódi (1) vers (1) zöld (2) Zöldek (2) zöldek (2) zöldek álláspontja (1) zöldek pártja (1) Zöldek Pártja (5) zöldpolitika (1) zoldvaltozas.hu (1) zöldváltozás.hu (1) zöld demokrácia (1) zöld energia (2) zöld energia ára (1) zöld értékek (1) zöld gondolat (1) zöld képviselet (1) zöld oktatás (1) zöld párt (3) zöld politika (3) zöld szemlélet (1) Zöld Változás (1) Címkefelhő

Mennyit lopott a Fidesz? - Megmondjuk pontosan... fillére pontosan...

2016.03.01. 11:33 Zöldek Pártja

Mennyit lopott a FIDESZ?

 

Így képzeli el Móricka a politikust

Akasztott ember házában kötelet emlegetni… a legkevesebb, hogy ízléstelen

Azt, hogy a politikusok lopnak már a régi görögök is felismerték mint a bűnözés egy igen különös formáját, mely tapasztalatot a rómaiakon- a sötét középkoron át napjainkig az (ál)szemérem, a gyávaság, a helyezkedés, de leginkább a pragmatizmus határozott meg.

Boncolgathatnék olyan mélyenszántó morálfilozófiai tételeket, hogy például a gazdag emberek miért lopnak, vagy léteznek olyanok is akik inkább éhen halnak, mintsem lopjanak.

 

Keressük a képen látható hajléktalant, a rendszer áldozatát

A történelem folyamán a politikusok, hadvezérek mindig is felhatalmazva érezték magukat arra, hogy átlépjék az írott, vagy íratlan morális, vagy szokásjogon alapuló törvényeket. Ezt amolyan borítékon kívüli juttatásnak tekintették, mint manapság a kaffetéria.

Először tolvajozni az országházban az SZDSZ-es Kunce Gábor kezdett még 2002-ben.

 

Kuncze ha már nem szép, legalább festi magát

– "Mi van tolvajbanda, nem tetszik a válasz?" Egy olyan közegben, ahol a közvélekedés szerint mindenki lop, tolvajt kiáltani olyan mint akasztott ember házában kötelet emlegetni…

Még a 2010-es választás napjaiban történt, hogy összeverődött öreg barátaim köre, ahol vacsora után éjfél elmúltával némi alkoholos befolyásoltság alatt van egy szabály: minden kérdésre válaszolni kell, „csakis az igazat, a színtiszta igazat”!

A helyzettel (vissza)élve, megkérdeztem ős MSZMP-s barátomat, aki az MSZP-ben is fényes karriert futott be és igen magas polcra jutott, ahonnan rálátása van a többi párt ügyeire is – teljes mélységében.

- "Na de most őszintén, mennyit lopott a Fidesz?" - kérdeztem

Mintha darázs csípte volna meg, vagy véletlenül elevenébe vágtam volna.

– "Mennyit, mennyit? Én akkor most elmondom a frankót, már csak azért is, nehogy hülyén haljatok meg! A teljes nemzeti vagyon, a felvett hitelek, az adóbevételek, az EU támogatási pénzek ellopható részének, - szóval mindennek ami nincs lebetonozva - a háromnegyedét ellopta az SZDSZ, a negyedét elloptuk Mi (MSZP) . És a FIDESZ? A FIDESZ ellopott egy üveg bort az asztalról…"

Történt mindez 2010-ben. Hogy mi a meccs mai állása, arról legközelebb.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://zoldekpartja.blog.hu/api/trackback/id/tr798430654

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása