HTML

Zöldek Pártja

A 2014-es választásokon célunk, hogy valódi változásokat érhessünk el a természet megóvása és a fenntartható gazdasági fejlődés területén.

Kapcsolat

Kövess a Facebookon!

zoldekpartja.hu

Nincs megjeleníthető elem

Címkék

ács (1) ágfalvi (1) ági (1) alkotmánybíróság (1) Aranytartalék (1) atomerőmű (1) Bajnai (1) balliberális (1) bemutatkozás (1) Bokros (1) bokros (1) célkitűzéseink (1) csendőr (1) D-209 (1) dk (1) élhető demokrácia (1) energiaellátás (1) energiafüggés (1) energiapolitika (1) Engels (1) EU (1) Európa (1) EU irányelvek (1) Farkas Bertalan (1) fenntartható (1) fenntartható fejlődés (1) fidesz (1) GMK (1) gyerekek (1) Gyurcsány (1) gyurcsány (1) határon túliak szavazása (1) határon túli magyarok (1) Horn (1) ideológia (1) IMF (1) képviselőjelölt (1) kóka (1) könyezetvédelem története (1) kopogtatócédula (1) kopogtató cédula (1) környezet (1) környezetvédelem (2) korrupció (1) Kovács Lili (1) kunhalmi (1) lakossági fórum (1) mandátumok (1) Marx (1) MDF (1) medgyessy (1) megszorítások (1) mennyi kerül (1) Mesterházi (1) MNB (1) mszp (2) nemzeti parkok (1) nemzeti park Magyarországon (1) oktatás (1) oktatáspolitika (1) orbán (1) orosz energia (1) orosz gáz (1) Paks (2) paksi szerződések (1) Paks népszavazás (1) parlamenti képviselet (1) privatizáció (2) Rendszerváltás (1) rendszerváltó elit (1) salamon béla (1) schengen (1) Securitate (1) sopron (1) Surányi (1) SZDSZ (2) szennyező fizet (1) természeti értékeink (1) természetvédelem (1) Tóbiás (1) útdíj (1) választás 2014 (1) valódi (1) vers (1) zöld (2) Zöldek (2) zöldek (2) zöldek álláspontja (1) zöldek pártja (1) Zöldek Pártja (5) zöldpolitika (1) zoldvaltozas.hu (1) zöldváltozás.hu (1) zöld demokrácia (1) zöld energia (2) zöld energia ára (1) zöld értékek (1) zöld gondolat (1) zöld képviselet (1) zöld oktatás (1) zöld párt (3) zöld politika (3) zöld szemlélet (1) Zöld Változás (1) Címkefelhő

Orbán Viktor 3. megpuccsoltatása - II. rész (és valóban)

2016.03.04. 16:16 Zöldek Pártja

Az első rész itt olvasható:

http://zoldekpartja.blog.hu/2016/02/24/orban_viktor_3_megpuccsoltatasa_i_resz

Alább a folytatás:

A baloldalnak egyetlen esélye volt, ha a Fidesz tekintélye, szavahihetősége a kampány alatt sérül, és az SZDSZ bejut a Parlamentbe és így a nyilvánvalóan több szavazatot, de abszolút többséget el nem érő Fidesz-el szemben koalíciós kormányt alakíthatnak.

Kampány idején a párt első embere nem az elnök, hanem a kampányfőnök, a Fidesz kampányfőnöke pedig Rogán Antal. Az SZDSZ vállalta, hogy teljesíti az első ember álmát...és V. kerületi polgármestert csinál belőle, cserébe annyi hibát kell elkövetnie, hogy a Fidesz 50%-nál kevesebb szavazatot kapjon.

magyar_vizsla_borito.jpg

A számlákat természetesen MI fizettük...

Az első szándékos hiba a Magyar Vizsla című laphoz való kapcsolat makacs tagadása, majd mit tesz Isten vagy az Ördög, a lap főszerkesztője egy javított cikket épp Rogán személyes faxáról küld el a nyomdának. Természetesen ez azonnal kiderült és a Fideszt, a kampányfőnököt, Rogánt hazugságon kapják. A második kampányfőnöki hiba, hogy teleragasztották az országot óriásplakáttal, melyen Gyurcsány és Kóka volt látható, kifejezetten szimpatikus fotókon. A felirat sem volt egyértelmű, na majd ezeket jól leváltja a Fidesz, mert rosszul „muzsikáltak”. A politikailag, ideológiailag alultáplált magyar választópolgárok többsége azt hitte, hogy ezt a rengeteg óriásplakátot az MSZP-SZDSZ ragasztotta ki listavezetőik népszerűsítésére.

A rendszerváltáson Csengey Dénes egyetemi csoporttársam kalauzolt végig.

csengey_denes.jpg

Egyik közismert jelmondata volt: "Európába, de mindahányan". Bejelentette a 168 órában, hogy kitiltják Sorost Magyarországról. Két hét múlva halott volt. "Szívelégtelenségben". Szervezete rosszul tűrte a mérget.

Ott meneteltem Én is a rendszerváltók között Sólyom László, Havas Henrik társaságában (hogy csak a legnagyobbakat említsem), Bős-Nagymaros ügyben. Az első szabadon választott Parlamentben 106 zöld identitású képviselő volt, akik nem alkotva pártot vagy frakciót, szétporlasztották magukat a többi pártba, majd elporladtak mint zöldek. A különböző zöld formációk és pártocskák vezetői azért kapták a fizetésüket, hogy a zöldek kicsik, láthatatlanok legyenek. Feladatukat maradéktalanul elvégezték...látva Medgyessy & Gyurcsány borzalmas ténykedését, a Fidesz gőgös bénázását eldöntöttem, mint III. Richard: holnaptól gazember leszek! -azaz politikus! Felmértem az erőviszonyokat és amolyan muszáj Herkulesként (Ady) Pártot alapítottam, hogy "történelmet csináljak". A Fidesz több szavazatot fog kapni mint az MSZP, de nem eleget. Az SZDSZ öt százalékon vergődik. Mi Zöldek elviszünk tőlük pár tized százalékot, nem jutnak be a Parlamentbe, így a Fidesz kap kormányalakítási megbízást Sólyom Lászlótól. Ez volt a terv...

Ezt - ha nehezen is - de megértette a választások előtt frissen alakult Zöldek Pártja egyik kopogtatócédula-gyűjtő csapatának vezetője Kocsis Máté.

kocsis_mate.png

Az, hogy diplomás, még nem biztos, hogy értelmiségi

Ezzel házalt szerte a városban, és talált is vevőt az ötletre, megalapozva ezzel későbbi fényes karrierjét, mely Koránt sem merült ki abban, hogy  VIII. kerületi polgármester, a Fidesz kommunikációs igazgatója, az Országgyűlés Honvédelmi és rendészeti bizottsága elnöke, a Magyar Kézilabda Szövetség elnöke lett.

 Kocsis, még "kölyök kutya korában" az ötéves jogi egyetem - hetedik évfolyamát taposó – hallgatója több tízezer általuk hamisított kopogtatócédulát juttatott be a Zöldek rendszerébe. Azzal próbálták egyszer s mindenkorra letörölni a Zöldek Pártját a föld színéről, hogy nevetségessé teszik őket, mivel az általuk hamisított kopogtatócédulákon nagyrészt halottak ajánlották a Zöldeket. Az általunk kirobbantott botrányt pillanatok alatt elfojtották, az elindult rendőrségi nyomozást leállították, mivel a nyomozók Kocsison és a cédulákat készítő nyomdán át, túl hamar jutottak el Rogán közelébe.

rogan_kocsis.jpg

A közös bűn összeköt. Elválaszthatatlan páros. 2006-óta tolják egymás szekerét

Az SZDSZ konspirációjának lényege, hogy Steiner Pál ne akarjon V. kerületi polgármester lenni, ezért elintézték neki a Fővárosi Önkormányzat frakcióvezetői posztját.

steiner_rogan.jpg

"Te hol tartod a pénzed offshore-ban? Svájc, Luxemburg vagy Hong Kong??"

Az akkori választási körzethatár, két ellentétes politikai töltésű részből állt: a körúton belüli idős, konzervatív, jobboldali és keresztény választópolgárokból, míg a körúton túli, Újlipótváros a hazai zsidó kultúra fellegvára. Az MSZP-SZDSZ mindenhol az országban közösen indult, melyet a kampány során bele is vertek a választópolgárok fejébe. Kivétel az V. kerület, ahol az SZDSZ "Lipóciában" hét körzetben saját jelöltet indított, mely még Steiner elől is elvitte a szavazatokat.v_kerulet.jpg

A zsákmány: az V. kerület - "Itt minden az enyém, mert megérdemlem"-gondolta Rogán

A hét körzet kevés volt ahhoz, hogy az SZDSZ listát állítson, így az összes újlipótvárosi szavazat ment a kukába.  Ilyet semmilyen párt nem csinál ingyen.

A kampány során Rogán még számtalan szándékos hibát követett el, például „túltolta” Orbánról az előnytelen óriásplakát-kampányt.

Megbukott Orbán, oda az igazság, meghasonlott a Fideszes holdudvar. Voltak akik kárörömmel konstatálták, hogy még guggol négy évet ellenzékben. Másokat depresszióba taszított a kudarc. Azt mondogatták, ha még négy évig a Gyurcsány-Kóka páros lop-csal-hazudik, az Ország helyén csupán egy nagy gödör marad.

hungary_deep_1.jpg

Medgyessy - Gyurcsány - Bajnai - Életművük maradandó... károkat okozott

De voltak akik erőt, bátorságot merítettek a kudarcból és új vezért akartak pajzsra emelni, vagy a közelgő Fidesz kongresszuson belülről, - ennek kudarca esetén új jobboldali párt alapításával - kívülről. Smidt Mária ötmilliárdos  örökségének nagyobbik felét szánta e nemes célra. Már megint a bűvös szám: három milliárd. Spéder Zoltán, Csányi helyettese, Nobilis Kristóf az Index tulajdonosa és figyelem, figyelem Bajnai Gordon pedig (politikai) szüzességét áldozta az ügyre! Bizonyos feltételek megléte esetén Áder János vállalta volna a vezetést, vagy a Fideszben, vagy az új pártban. Ők olcsóbban megúszták mint Martinovicsék.

magyar_jakobinusok.jpg

Matinovics Ignác, Áder János, Schmidt Mária, Spéder Zoltán, Nobilis Kristóf, Bajnai Gordon 

Ezek a "Jakobinusok " balra nyitottak volna.

Nem volt fej-, és jószágvesztés. Áder brüsszeli száműzetéssel, a többiek Orbánnak tett hűségesküvel megúszták eme kalandot, sőt némelyikük politikai árfolyama még nőtt is. Orbán mint igazi feudális uralkodó alattvalói hűségét feudumokkal (földbirtok) és privilégiumokkal (kiváltságok) jutalmazta. Azóta is fontos terjesztői a Fideszes krédónak, sőt oligarhává is kinőhették magukat. (Spéder: FHB) A puccskísérlet  csírájában történt ellfojtása egy időre elvette a kedvét a lázadódknak, de koránt sem véglegesen...!

  A 2010-es választások idejére az ország állapota és hangulata miatt az a bizonyos politikai inga, hatalmasat lendült a jobboldal irányába. Már csak az volt a kérdés, hogy a Fidesznek meg lesz-e a kétharmad. Azért a biztonság kedvéért a két fél, Fidesz-Mszp bejuttatott egy-egy bolygó pártot…

  A Fidesznek, Rogánnak (?), Orbán régi bizalmasára, volt védőügyvédjére, a papa Orbán Győző cégeinek jogi képviselőjére, Schiffer Andrásra esett a választása, hiszen nem akárkire bíz az ember ennyi pénzt, három milliárdot… A másik oldal is kiszemelt egy pártot a Fidesz gyengítésére, a Jobbikot…

 Befejező rész következik…

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://zoldekpartja.blog.hu/api/trackback/id/tr888443568

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása