HTML

Zöldek Pártja

A 2014-es választásokon célunk, hogy valódi változásokat érhessünk el a természet megóvása és a fenntartható gazdasági fejlődés területén.

Kapcsolat

Kövess a Facebookon!

zoldekpartja.hu

Nincs megjeleníthető elem

Címkék

ács (1) ágfalvi (1) ági (1) alkotmánybíróság (1) Aranytartalék (1) atomerőmű (1) Bajnai (1) balliberális (1) bemutatkozás (1) bokros (1) Bokros (1) célkitűzéseink (1) csendőr (1) D-209 (1) dk (1) élhető demokrácia (1) energiaellátás (1) energiafüggés (1) energiapolitika (1) Engels (1) EU (1) Európa (1) EU irányelvek (1) Farkas Bertalan (1) fenntartható (1) fenntartható fejlődés (1) fidesz (1) GMK (1) gyerekek (1) Gyurcsány (1) gyurcsány (1) határon túliak szavazása (1) határon túli magyarok (1) Horn (1) ideológia (1) IMF (1) képviselőjelölt (1) kóka (1) könyezetvédelem története (1) kopogtatócédula (1) kopogtató cédula (1) környezet (1) környezetvédelem (2) korrupció (1) Kovács Lili (1) kunhalmi (1) lakossági fórum (1) mandátumok (1) Marx (1) MDF (1) medgyessy (1) megszorítások (1) mennyi kerül (1) Mesterházi (1) MNB (1) mszp (2) nemzeti parkok (1) nemzeti park Magyarországon (1) oktatás (1) oktatáspolitika (1) orbán (1) orosz energia (1) orosz gáz (1) Paks (2) paksi szerződések (1) Paks népszavazás (1) parlamenti képviselet (1) privatizáció (2) Rendszerváltás (1) rendszerváltó elit (1) salamon béla (1) schengen (1) Securitate (1) sopron (1) Surányi (1) SZDSZ (2) szennyező fizet (1) természeti értékeink (1) természetvédelem (1) Tóbiás (1) útdíj (1) választás 2014 (1) valódi (1) vers (1) zöld (2) zöldek (2) Zöldek (2) zöldek álláspontja (1) zöldek pártja (1) Zöldek Pártja (5) zöldpolitika (1) zoldvaltozas.hu (1) zöldváltozás.hu (1) zöld demokrácia (1) zöld energia (2) zöld energia ára (1) zöld értékek (1) zöld gondolat (1) zöld képviselet (1) zöld oktatás (1) zöld párt (3) zöld politika (3) zöld szemlélet (1) Zöld Változás (1) Címkefelhő

Mit ér az ember, ha kövér...?

2016.04.03. 19:08 Zöldek Pártja

Nagy test, nagy élvezet... de nem sokáig. Mit ér az ember, ha kövér? Az egészséges életmód (fogyás) közérdek.

A nemzetközi kövérség fokozódik

Ott a legrosszabb a helyzet, ahol a legmagasabb az életszínvonal. Amerikában. Ahol a lakosság több mint 60%-a elhízott, vagy túlsúlyos. A középszerű Európa ebben is középszerű, de lelkesen dolgozik a hátrány leküzdésén. A délkelet ázsiai régióban élőknek közel 80%-a fitt, de ami még súlyosabb 1980-óta a világ minden államában nőtt az elhízottak aránya, az éllovasoknál meg is háromszorozódott.

A génkezelt élelmiszerek sikér tartalma negyede a természetesnek, a gyorséttermek „műanyag” ételei négyszer annyi mesterséges ízfokozót és színezőanyagot tartalmaznak mint a hagyományosan elkészített ételek.

A nőket különösen fájdalmasan érinti a kérdés. A nők közel fele mindhárom régióban túlsúlyos. Hogy a helyzet még rosszabb legyen a dohányzás és a túlzott mértékű alkohol fogyasztás is tovább rontja az egészségügyi helyzetet, növelve ezzel a rák, a cukorbetegség, a szív és érrendszeri megbetegedések miatti halálesetek számát.

Hiába a propaganda és a termékek agyonadóztatása, a világ három említett régiójában még mindig 30% körüli a dohányzók aránya. Végül a leggyilkosabb káros szenvedély, az alkohol. Mi magyarok szerencsére leszakadtunk az élbolytól, melyet a csehek-, litvánok- és fehér oroszok képezik, évi 12 liter tiszta alkoholnak megfelelő kártékony nedű fogyasztásával. Mi csupán a középmezőnybe tartozunk, de példát vehetnénk a finnekről, svédekről, olaszokról, görögökről, mert ők fele annyit sem isznak, mint mi, legalábbis a kétes hitelességű statisztikák szerint…

Az alkohol öl, butit és nyomorba dönt… emellett hizlal

„ A helyzet reménytelen, de nem komoly”, mert hiába érnek egymásba a fitnesz klubok, vált kedvenc időtöltéssé a wellness hétvége, járnak egyre többen kerékpárral dolgozni vagy kirándúlni, vagy éppen futnak rendszeresen – hiszen a láb mindig kéznél van - a helyzet, ha a korábbinál kisebb ütemben is, de tovább romlik.

Az ilyen változás minden áldozatot meg kell, hogy érjen

Egyetlen megoldás, valóban új életet kezdeni, életformát váltani, akár a baráti kört is részlegesen lecserélni, hogy elmaradjanak a nagy zabálások, és a nagy ivászatok. Hiszen amikor a társaság kizárólag az előbbiek kedvéért jön össze, az nem tekinthető „jóakaró” baráti körnek, még akkor sem, ha az érdeklődési kör látszólag azonos: kaja, pia.

A váltásra nincs haladék, nem január elsején, vagy a következő hónap elején, hanem azonnal, még ma el kell kezdeni, kerül amibe kerül.

Pártunk és kormányunk súlyos és az ellenzék által sokat bírált lépést tett a jó irányba, amikor a dohányosokat kitiltották minden közösségi helyről. Nagyon helyesen, a fiataloknál kezdik az „átnevelést” a mindennapos testnevelés órával, és az iskolai étkeztetés átalakításával.

E szerény sorok írója maga is küzd a legyőzhetetlennek tűnő ellenséggel, a kilókkal. Ünnepélyesen vállalom, hogy az enter gomb lenyomásától számítva új életet kezdek, és jelenlegi szerény 136 kg-os súlyomból 6 hónapon belül minimum 25 kg-ot leadok. Ezt az utóbbi 10 évben már 2x megcsináltam, de mivel ez nem párosult életforma váltással, a környezetem és a „rossz társaságom” bűnre csábított, és amilyen nehezen leadtam, olyan könnyen visszaszedtem a kilókat.

Modellek közt még durvább a kontraszt

Jeges vödör kihívás (Ice Bucket Challenge) helyett kihívom Maggie De Block Belga egészségügyi minisztert, mutasson példát, tegyen ő is egy 6 hónapos vállalást. A közszereplőnek kötelessége példát mutatni.

Maggie De Block - Állítólag leszólta a magyarokat, egészségtelen táplálkozásukért. Bagoly mondja verébnek? Egyébként igaza van! Talpra magyar, fogyjon a "hazai", mutassuk meg mi a magyar virtus.

Kérem, akik önkén csatlakoznak e mozgalomhoz e-mailben küldjék el adataikat egy jelen állapotot rögzítő fényképpel. A legnagyobb változást elérő „versenyző” vendégünk egy wellness hétvégére. Eredmény hirdetés 2016 szeptember 30.

Mivel lefogyni szakember nélkül nehezebb, ezúton keresem azt az edzőt, aki segít nekem tanácsaival és szigorú felügyeletével vállalásom elérésében.

kapcslat: info@zoldekpartja.hu

ács – „kövér” László

„Légy kedves a kövérekkel, egy nap megmenthetik az életed” – Na legyen már vége a viccelődésnek!

 

 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://zoldekpartja.blog.hu/api/trackback/id/tr898557336

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vinersniccel 2016.04.06. 00:15:38

ti komolyan ilyen posztokkal, ilyen megjelenéssel, hangvétellel szeretnétek érvényesülni a xxi. században? komolyan, egy ötéves is értelmesebben ír, mint ez a rakás fos, amit itt és a fb-on összehoztok.
süti beállítások módosítása