HTML

Zöldek Pártja

A 2014-es választásokon célunk, hogy valódi változásokat érhessünk el a természet megóvása és a fenntartható gazdasági fejlődés területén.

Kapcsolat

Kövess a Facebookon!

zoldekpartja.hu

Nincs megjeleníthető elem

Címkék

ács (1) ágfalvi (1) ági (1) alkotmánybíróság (1) Aranytartalék (1) atomerőmű (1) Bajnai (1) balliberális (1) bemutatkozás (1) Bokros (1) bokros (1) célkitűzéseink (1) csendőr (1) D-209 (1) dk (1) élhető demokrácia (1) energiaellátás (1) energiafüggés (1) energiapolitika (1) Engels (1) EU (1) Európa (1) EU irányelvek (1) Farkas Bertalan (1) fenntartható (1) fenntartható fejlődés (1) fidesz (1) GMK (1) gyerekek (1) Gyurcsány (1) gyurcsány (1) határon túliak szavazása (1) határon túli magyarok (1) Horn (1) ideológia (1) IMF (1) képviselőjelölt (1) kóka (1) könyezetvédelem története (1) kopogtatócédula (1) kopogtató cédula (1) környezet (1) környezetvédelem (2) korrupció (1) Kovács Lili (1) kunhalmi (1) lakossági fórum (1) mandátumok (1) Marx (1) MDF (1) medgyessy (1) megszorítások (1) mennyi kerül (1) Mesterházi (1) MNB (1) mszp (2) nemzeti parkok (1) nemzeti park Magyarországon (1) oktatás (1) oktatáspolitika (1) orbán (1) orosz energia (1) orosz gáz (1) Paks (2) paksi szerződések (1) Paks népszavazás (1) parlamenti képviselet (1) privatizáció (2) Rendszerváltás (1) rendszerváltó elit (1) salamon béla (1) schengen (1) Securitate (1) sopron (1) Surányi (1) SZDSZ (2) szennyező fizet (1) természeti értékeink (1) természetvédelem (1) Tóbiás (1) útdíj (1) választás 2014 (1) valódi (1) vers (1) zöld (2) Zöldek (2) zöldek (2) zöldek álláspontja (1) zöldek pártja (1) Zöldek Pártja (5) zöldpolitika (1) zoldvaltozas.hu (1) zöldváltozás.hu (1) zöld demokrácia (1) zöld energia (2) zöld energia ára (1) zöld értékek (1) zöld gondolat (1) zöld képviselet (1) zöld oktatás (1) zöld párt (3) zöld politika (3) zöld szemlélet (1) Zöld Változás (1) Címkefelhő

Két hét alatt rend lesz! - Egy szállóige születése.

2016.04.18. 16:58 Zöldek Pártja

„Akinek van humora, mindent tud. Akinek nincs, mindenre képes.”- Királyhegyi Pál

 

img_2991.JPG

Viktor! Két hét alatt rend lesz! Bejelentheted...

Közös nyaralásunk egyik estélyén szemben ültem dr. Pintér Sándor belügyminiszterrel. Késő este, fehér abrosz, rajta alkoholtartalmú italok és a Nemzet Rendőre felszabadultan adomázik. Épp arra a kérdésre válaszol, a társaság egyik tagjának, hogy mi van olyankor, ha a rendőrök biztosak az elkövető személyében, de nincs bizonyítékuk?

- …hát az elkövető beismerő vallomást tesz…! – mondja, hamiskás mosollyal a szemében. Egy másik jelenlévő szerint a fél ország hivatkozik arra, hogy Ő a Pintér barátja, üzlettársa, rokona, hogy ezzel fényezze magát, vagy jogtalan előnyhöz jusson.

- Ismerem a problémát, - válaszolja – de ha minden ilyen alkalommal kapnék ezer Forintot, gazdag ember lennék – mintha nem lenne az ezres per alkalom nélkül is „módos” ember.

Erre mondjuk egy útszéli autós igazoltatásnál, csak azt tudja tanácsolni a kétségbeesett autósnak, hogy célravezetőbb a belügyminiszter, vagy az országos főkapitány helyett, az intézkedő rendőrt ismerni. Rendőr barátaim szerint a rendszerváltás negyed százada alatt mindig is Sanyi bá’ volt a főnök, függetlenül politikai kurzustól, vagy attól, hogy Ő éppenséggel miniszter, vagy főkapitány, esetleg szerény magánvállalkozóként morzsolgatja napjait.

img_2995.JPG

Az alvilág mindig is tudta, hol a helye...

Fölényes szakmai tudását, vezetői képességeit az alvilágtól a felvilágig soha, senki nem vonta kétségbe, vagy legalábbis nem rajzolt saját homlokára egy "célkeresztet" azzal, hogy ezt nyilvánosan tegye meg.

pinter_kocsis.jpg

Elveszett illúziók. Volt időszak, mikor Kocsis Máté, az Országgyűlés Honvédelmi és rendészeti bizottságának elnöke abban a tévhitben élt, hogy Ő Pintér főnöke. Sanyi bá' "finoman" rávezette, hogy ez a képzelgés nem helytálló.

- No de Sándor bátyám! Áruld már el nekem, hogy miért nem csinálsz rendet? Ez a Te rendőrséged csak a „keményen dolgozó kisemberrel” szemben kemény, határozott és a pénzbehajtásban eredményes. A bűnözők meg élik világukat, köszönik szépen jól vannak. Valami hiányzik? Pénz, eszköz, jogszabály, hogy legalább olyan kemények legyetek az alvilággal -, mint a becsületes adófizető polgárral szemben?

Rám nézett, olyan kifürkészhetetlen arccal, hogy nekem az jutott eszembe, biztosan illetlenségnek tartja ilyen súlyos szakmai kérdést felvetni „lazulás” közben, de tévedtem.

– Bizony, bizony, valóban szinte mindent tudunk az alvilágról, a bűnözőkről. Melyiknek ki a strómanja, a feleségre, szeretőre, ágyasra bízott értékek, a hazai és külföldi offshore számláikra hová mennyit utaltak és az miből származik. Röhejesek, amikor konspirálnak, vagy kiveszik telefonjukból az akkumulátort, hogy a „hülye zsaruk” így biztosan nem tudják lehallgatni, gondolják a nagyokosok.

– Ha ennyire mindent tudtok, mennyi idő alatt tudnál rendet csinálni?

– Két hét! Két hét alatt rend lesz!

– Ez ilyen egyszerű? A rendszerváltás óta voltál már sokszor olyan magas kulcspozícióban, hogy „két hét alatt” rendet tegyél. Miért nem tetted?

pinter.jpg

Mert nem kaptam rá parancsot…  (!)

 - Ács László - Zöldek Pártja

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://zoldekpartja.blog.hu/api/trackback/id/tr418640182

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása