HTML

Zöldek Pártja

A 2014-es választásokon célunk, hogy valódi változásokat érhessünk el a természet megóvása és a fenntartható gazdasági fejlődés területén.

Kapcsolat

Kövess a Facebookon!

zoldekpartja.hu

Nincs megjeleníthető elem

Címkék

ács (1) ágfalvi (1) ági (1) alkotmánybíróság (1) Aranytartalék (1) atomerőmű (1) Bajnai (1) balliberális (1) bemutatkozás (1) Bokros (1) bokros (1) célkitűzéseink (1) csendőr (1) D-209 (1) dk (1) élhető demokrácia (1) energiaellátás (1) energiafüggés (1) energiapolitika (1) Engels (1) EU (1) Európa (1) EU irányelvek (1) Farkas Bertalan (1) fenntartható (1) fenntartható fejlődés (1) fidesz (1) GMK (1) gyerekek (1) Gyurcsány (1) gyurcsány (1) határon túliak szavazása (1) határon túli magyarok (1) Horn (1) ideológia (1) IMF (1) képviselőjelölt (1) kóka (1) könyezetvédelem története (1) kopogtatócédula (1) kopogtató cédula (1) környezet (1) környezetvédelem (2) korrupció (1) Kovács Lili (1) kunhalmi (1) lakossági fórum (1) mandátumok (1) Marx (1) MDF (1) medgyessy (1) megszorítások (1) mennyi kerül (1) Mesterházi (1) MNB (1) mszp (2) nemzeti parkok (1) nemzeti park Magyarországon (1) oktatás (1) oktatáspolitika (1) orbán (1) orosz energia (1) orosz gáz (1) Paks (2) paksi szerződések (1) Paks népszavazás (1) parlamenti képviselet (1) privatizáció (2) Rendszerváltás (1) rendszerváltó elit (1) salamon béla (1) schengen (1) Securitate (1) sopron (1) Surányi (1) SZDSZ (2) szennyező fizet (1) természeti értékeink (1) természetvédelem (1) Tóbiás (1) útdíj (1) választás 2014 (1) valódi (1) vers (1) zöld (2) Zöldek (2) zöldek (2) zöldek álláspontja (1) Zöldek Pártja (5) zöldek pártja (1) zöldpolitika (1) zoldvaltozas.hu (1) zöldváltozás.hu (1) zöld demokrácia (1) zöld energia (2) zöld energia ára (1) zöld értékek (1) zöld gondolat (1) zöld képviselet (1) zöld oktatás (1) zöld párt (3) zöld politika (3) zöld szemlélet (1) Zöld Változás (1) Címkefelhő

Meggazdagodni csak a szegényeken lehet - 2000 éves szakma

2016.02.22. 11:20 Zöldek Pártja

 zaci_3_fekvo.jpg

A prostitúció, a fegyver- és drogkereskedelem nyeresége eltörpül a záloghitelezés profitja mellett, ráadásul ez legális

zalogosok.jpg

 Zálogházakban még többségben a kisebbség - a középosztály felzárkózik

 A "devizahitelesek" krőzusok a zálogházakra szoruló szerencsétlen polgártársainkhoz képest. A záloghitelezésnek (lombard hitel) legalább kétezer éves múltja van, hiszen a hitelező számára egy sokszorosan bebiztosított kölcsönről van szó, mely ennél fogva a hitelfelvevő számára halmozottan előnytelen. Közel a fél ország nyomorban él, ha hirtelen pénzre van szüksége kár is a bankokkal próbálkozni, hiszen ők nem azért vannak itt, hogy segítsék a magyar gazdaság működését és tisztes feltételekkel hitelhez juttassák annak polgárait.Ők begyűjtik a magyar betétesek pénzét és otthon az anyabank székhelyén, Németországban, Olaszországban Belgiumban hitelezik a helyi vállalkozókat, mert a multiknak is van hazája - csak a kommunistáknak nincs! Marad az egyetlen lehetőség: a „zaci”. Mára a keresleti hitelpiacon akkora a kereslet, hogy a záloghitelezők nem is bajlódnak a több munkával és kevesebb profittal szolgáló műszaki cikk, ruházat, műtárgy és egyéb ingóságok befogadásával. Kizárólag nemesfém és ékszer érdeki őket.

pawn_ferrari.jpg

Egy szegény, nyomorgó zálogház tulajdonos

Vállalkozásuk refinanszírozásához viszont „jár nekik” a Matolcsy-féle kedvezményes 2-2,5%-os kamatozású hitel. Amennyire a szándékosan túlbonyolított, ezért érthetetlen zálogjegyekből kibogozható minimum évi 50% THM-el számolnak. Ez első ránézésre 2000%-os haszon, amit még megfejelnek további, nem csekély nyereségek.

  1. Ha valaki hosszabbítja a maximum 3 hónapos lejáratot, még magasabb kamatot fizet.
  2. Ha valaki akár többszöri hosszabbítás után nem tudja kiváltani ékszereit, elveszíti azokat. A zálogház jogosult azt értékesíteni, mégpedig az általa „képzett” áron. Hiába van a világpiacon óriási kereslet aranyra, ezüstre és ezért e nemesfémeknek van tőzsdén jegyzett árfolyama. Itt is képződik néhány száz százalékos haszon a világpiaci ár és a zálogház felvásárlási ára között.
  3. A piac egyik főszereplője az osztrák tulajdonú (!) Orex Zálogház, állítólag tonnaszámra viszi ki az ügyfelek által bebukott arany ékszereket, melyekből az antik darabok felbukkannak a Doroteum árverésein. A fazonértékkel nem rendelkező sérült, kopott ékszereket pedig beolvasztják. Természetesen a kivitelkor nem pepecselnek az adminisztrációval. Hogy kellene-e egyáltalán azt sem tőlük, sem az általam illetékesnek vélt állami szervektől nem sikerült megtudni. Hatalmas „buli” lehet, ha ekkora a titkolózás.
  4. A ki nem váltott zálogtárgyak értékével az értékesítés után kötelező lenne elszámolni az ügyféllel – továbbiakban: károsulttal -, de arra még nem volt példa, hogy valaki látott volna olyat, aki hallott olyanról, hogy neki a zálogház elszámolás címén akárcsak egy forintot is kifizetett volna.
  5. Arany-és ezüsttárgyak, ékszerek beadásakor semmilyen azonosító iratot nem kérnek az ügyféltől, így a lakásbetörésekből és rablásokból származó ékszerek rövid úton a zálogházakba kerülnek, finanszírozva ezzel a bűnözést. A pult mögött ülő becsüsök arcról és sokszor név szerint ismerik azokat a „fiatalokat”, akik naponta akár többször is beadnak szakadt nyakláncot, mely még meleg az áldozat testhőmérsékletétől, mert csak néhány perce tépték le a nyakából. A rendőrség rendszeresen tart razziákat a zálogházak raktáraiban és le is foglalnak bűncselekményből azonosítható ékszereket. Aminek a lefoglalását, elkobzását, szó nélkül tűrik a zálogházak. Ez a veszteség nyilván bele van kalkulálva a THM-be.

A zálogházak nem tudnak hibázni, még ha kár éri őket, ők azon is tudnak nyerészkedni, mellyel jelentősen megfejelik a nekik „alanyi jogon járó” 2000%-os nyereséget. Visszaélnek a kényszerhelyzetben lévő és a hitelezési szakmához nem értő ügyfelek kiszolgáltatottságával, akiknek nincs más választásuk; vagy akármilyen feltételekkel odaadják utolsó értéktárgyaikat, vagy elárverezi lakásukat a bank, esetleg nem tudnak ennivalót venni a gyerekeiknek. Ez a bicskanyitogató, vérlázító helyzet sajnos elkerüli úrhatnám politikusaink figyelmét, hiszen neki nem az arany Rollex zaciba adása, hanem annak "villantása" a gondjuk, lakásuk havonta akár több száz nm2-el is nőhet, Louis Vuitton vagy Gucci nem képes olyan drága táskát gyártani, ami nekik elég drága lenne.

rogan-taskaval-qpr.jpg

A villantás eszközei: Bombanő, luxusautó, aranyóra, jacht, repülőgép, helikopter, villa, non plus ultra: Luis Vuitton táska

Sajnos van egy olyan népréteg, etnikai kisebbség, aki számára életforma a zaciba járás és ezt nem jó dolgukban teszik, hanem végső kiszolgáltatottságukban, hiszen, ha van még néhány ékszerük olcsóbb azzal sakkozni, mint uzsorásokhoz fordulni. Itt is hasonló a helyzet! Az ő "érdekképviselőik", akik kezén milliárdok „kezelődnek” el, nem képesek azonosulni az őket kisebbségi önkormányzatokba beválasztókkal.

img_1474.PNG

Néhány milliárdocska segélyecske (Híd a munka világába) ismét "cigányútra ment" az adófizetők pénzéből, de ahogy mondani szokás, "van ott még ahonnan ez jött"

img_1477.PNG

Vezér(i) áldozat - Flóri felfelé nyal lefelé tapos

Ha ez a népes és végsőkig kiszolgáltatott roma társadalom tudatára ébred ennek a gyalázatos kizsákmányolásnak, ki tudja garantálható-e a zálogosok vagyonának és testi épségének biztonsága. Célszerű lenne elejét venni a bajnak, ha már a magyarok érdekeit nem, legalább a roma kisebbség érdekében nem esne le az aranygyűrű politikusaink ujjáról, ha megmozdulnának és megelőznék a bajt.

szent_korona_1.PNG

Rákosi zaciba csapta volna a koronázási ékszereket (számára gyűlöletes nemzeti jelképünket), de Bécsben a körúton az öreg hitsorsos pofátlanul keveset ígért érte, ezért dühében inkább hazahozta a "szajrét" - mindannyiunk szerencséjére.

A megoldás: a szektor államosítása kizárólag nonprofit szervezetekre bízva a záloghitelezést, amely ezáltal a legszegényebbek szociális támogatását is jelentené, hiszen a több mint 2000%-os haszon 10% alá szorítható lenne, kiegészítve azzal, hogy a bebukott ékszerekkel is tisztességesen elszámolna az új szervezet. Ez a Fidesz koncepciójába is bele illik, miszerint a közüzemek államosításával az extra profit képződés megakadályozásával, ha  már az állampolgárok jövedelme nem nő, kiadásaik drasztikusan csökkenthető lenne...!

 nemzeti_zaloghazat.jpg

-ács-

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://zoldekpartja.blog.hu/api/trackback/id/tr528404152

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása